dimarts, 20 de novembre del 2012

Des de la Cotxinxina!!

Ja se sap que viatjant s’aprenen moltes coses, per això la Pupuça i jo, que som una puça i un koala de ment inquieta, ens hem decidit a viatjar. Però qui m’havia de dir a mi, que faríem cap a la Cotxinxina!

Doncs sí, resulta que aquest és el nom que van posar els francesos a una zona concreta del sud del Vietnam quan van estar per aquí fent l’animalot i intentant colonitzar. Saigon canvià el seu nom per Ho Chi Minh City (HCMC) després de la Guerra del Vietnam contra EUA, Ho Chi Minh va ser un heroi nacional que encapçalà les tropes comunistes que finalment no es deixaren vèncer front la US Army.

Art urbà
Saigon és molt diferent del nord del Vietnam. Semblen dos països amb coses comuns però diferents tot i que tenen el mateix govern a tot el país. Una ciutat més cosmopolita, amb edificis alts i les típiques botigues de grans marques que acostumes a trobar-te a les grans ciutats. Això sí, com els seus coetanis del nord passen la vida a les voreres, on tu pots veure a qualsevol persona: empresari, fuster, turista o qui sigui, assegut a una de les petites taules que formen un “restaurant”. Allà pots menjar el clàssic Pho (fideus) o alguna cosa més, mentre contemples com passa la gent (i les motos).

El Sebas i l’Adela es van instal·lar a un hotelet (de mala mort) al carrer dels motxileros: Pha Ngu Lao. Allà tens tots de serveis enfocats a que els turistes consumeixin: agències de tours, hostals, llocs de menjar vietnamita o occidental (com pasta o pizza), massatges, souvenirs i totes les imitacions que vulguis. Ah! I cervesa barata!

Curiositats del Vietnam:

- Les pelis no es doblen. Es poden escoltar en l’idioma original mentre una veu vietnamita va explicant el que passa.
- Quan un negoci funciona bé o te una bona crítica a les guies de viatges, se n’obren alguns més amb el mateix nom, així els turistes es confonen.

1 comentari:

  1. O hi ha molta, però molta diferència horària, o no entenc perquè no em sortia aquesta última entrada fins ara! Som al febrer del 2013! Realment esteu a la Cotxinxina!

    ResponElimina

Gràcies per pensar amb noltros!! :)