dissabte, 1 de desembre del 2012

En bicicleta per Siem Reap

Cambodja!

- Siem què?
- Siem Reap, on es troba Angkor Wat.
- Angkor què?
- Angkor Wat, als temples d'Angkor a Cambodja.
- Cambo...què?
- Angkor Wat és patrimoni mundial de la Unesco! Es diu que és una de les meravelles del món i es troba a Cambodja, un país situat entre Tailàndia, Laos i Vietnam a l'antiga Indoxina...

Sort que na Pupuça m'ho va explicar perquè després de deixar el Vietnam jo no sabia ben bé a on anàvem i tenia clar que aquest no era el camí més curt per anar a Austràlia. Enlloc de tirar pel dret cap al sud, aquells dos decidiren viatjar direcció oest cap a Tailàndia i havíem de creuar el país de Cambodja amb autobús... a aquest ritme passarem Nadal encara a l'hemisferi nord!

De fet, a Cambodja només coneguérem la ciutat de Siem Reap. A la capital, Phnom Penh només ens hi aturarem de passada per estirar ses cames. Jo no era l'únic ignorant. Un cop més n'Adela i en Sebas es sorprengueren de la quantitat de turistes que hi havia a Siem Reap i la gran majoria, per no dir tots, hi eren per visitar els temples d'Angkor.

Els temples d'Angkor són famosos perquè n'Angelina de cal Jolie va rodar sa pel·lícula de Tomb Raider allà. Bé. Abans d'això ja ho eren de famosos! Resulta que els temples d'Angkor són un complex de temples hinduistes, primer, i budistes després, construïts entre els segles IX i XIII en una extensió molt àmplia. Gràcies a la visita que tots férem al museu de la ciutat, aprenguérem una miqueta d'història que ens ajudà a entendre part del significat d'aquell munt de runes i pedres.

No pots dir què és més espectacular: els arbres o els temples.

La majoria de turistes s'apropa als temples fent una visita exprés d'un dia... 5:00 tuk-tuk et passa a recollir, 5:30 el tuk-tuk et deixa a Angkor Wat per veure la sortida del Sol, 6:00 esmorzar per 3,5$, 6:30 el tuk-tuk et deixa a la porta d'un altre temple i t'espera a la sortida, 7:30 agafes el tuk-tuk... i així tot el dia. N'hi ha que hi van amb cotxe... n'hi ha que hi van amb bus... n'hi ha que compren un passi de tres dies o d'una setmana... i n'hi ha que hi van en bicicleta. Com nosaltres. Tres dies amb bicicleta pels temples d'Angkor.

Anar amb bicicleta pels temples és més cansat sobretot tenint en compte la calor i el clima de Siem Reap però et permet gaudir dels temples que es troben enmig de la natura envoltats d'aigua, arbres altíssims i, sobretot, et permet fugir de les onades de guiris que sembla que tots segueixin la mateixa ruta. La llibertat de la bicicleta ens permeté no tan sols gaudir de les pedres sinó també fer petites parades a temples budistes que ens trobàvem, racons al mig del bosc,... Heu de sabre que els temples no es troben a un recinte tancat, sinó és un bosc travessat per dues carreteres i al bosc s'hi troben també llars, escoles, petits menjadors i botigues improvisades de records, etc.

El temple més famós d'Angkor: Angkor Wat.

En Tomeu, na Pupuça i n'Adela de fons.

El segon aspecte més conegut de Cambodja és el preu de la cervesa. El cost de la vida és molt baix. El que provoca que sigui un destí molt concorregut per mochileros, motxillers i backpackers. Bé, ja mos enteneu. En Sebas i n'Adela després d'informar-se una miqueta de la situació del país es posaren en contacte amb algunes persones que estan treballant amb projectes de suport a la comunitat, però no pogueren trobar-se degut a la manca de temps, problemes d'infraestructures i algun que altre problema de comunicació. L'anglès és fàcil però el cambotjà costa un colló! ;)

Fent amics. Amigos para siempre...

En resum. Una setmaneta dormint a un hostal on es podia pagar 1$/nit (aquells dos són uns sibarites i pagaren tres cops més), una mica de cultura i d'història, i menjar econòmic abans de creuar una altra frontera cap al sisè país d'aquest viatge: Tailàndia.

Podeu veure més fotos de Cambodja clicant aquí.

1 comentari:

  1. M'ENCANTA TOT! Què passa q no actualitzeu?? jeje venga!!!
    UNA ABRAÇADA DE LES AXUXONES DES D VILABELLA
    nÚRIA

    ResponElimina

Gràcies per pensar amb noltros!! :)